Ramazan ayında tutulan oruçla birlikte beslenme düzenimizde değişime uğruyor. Her gün 3 – 4 öğünde tükettiğimiz besinleri, bu dönemde 2 öğüne sığdırıyoruz. Ramazan dönemi yaz sıcaklarına denk geldiği için vücudumuzda çok fazla su kaybı oluşuyor. Sağlıklı yaşam için ürünler sunan QNET Türkiye, ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde oruç tutacaklar için diyetisyen Yeşim Temel Özcan’dan tavsiyeler aldı.

Diyetisyen Yeşim Temel Özcan’ın Ramazan ayında beslenme önerilerini maddeleyelim istedik:

  1. Protein içeriği fazla olan gıdalar hem iftarda hem sahurda tercih edilmeli. Fakat bu gıdaların yanında mutlaka zeytinyağlı sebze yemeği ve salaya olmalı ki bağırsaklar çalışsın.
  2. İftarda ve sahurda fazla tuzlu besinler tüketilmemeli.
  3. Yemeğe ılık hafif bir çorbayla başlanmalı.
  4. Bağırsak problemi olanlar çorbalarını özellikle sebzelerden tercih etmeli.
  5. Tatlılarda sütlü olanlar tercih edilebilir.
  6. Kilo almamak için sahura mutlaka kalkmak ve hafif gıdaları tercih etmek yerinde olur.
  7. Uzun süre aç kalmak iştahı ve doyma eşiğini artıracağından normalden çok fazla miktarda ve hızlı yemek yenilir. Bunun için çiğneme sayısına özellikle dikkat edip 8 – 9 kez çiğnedikten sonra yenilmelidir.
  8. Yetişkin bir insanın günde en az 1,5 – 2 litre su içmesi gerekir. İftar ile sahur arasındaki süre bol bol su içilirse iyi olur.